onsdag 26 september 2007

So this is Christmas Music

Jag älskar julmusik. Blir helt harmonisk av det. Jag liksom drömmer mig bort. Det finns mer än de uttjatade köp-nu-julklappar landsplågorna. Jag gillar nästan all musik som är relaterat till julen men bäst är de gamla svenska visorna. Här har jag listat mina två absoluta favoriter, sådana där som bara måste finnas med på en samlingskiva jag köper.

Mary's Boycild (även känd som Mary's little boycild, Det hände sig för länge sen, Oh my Lord, Varje människa har ett ljus m.fl.) Det är något magiskt med denna popinspirerade jullåt. Jag älskar fullkomligt älskar den. Boney M:s version är den sväningigaste. Vill man ha mer klassisk stämning kan man välja en version där en damkör sjunger till exempel.

Gläns över sjö och strand (även känd som Betlehems stjärna) Ända sen jag hörde Sunes storasyster Anna i julkalendern Sunes Jul sjöng denna sång har jag tyckt om denna låt. Nä, jag har alltid fått rysningar i kroppen av den. Tycker inte om när män sjunger denna. Låten passar mycket bättre för en ljus kvinnoröst.

8 kommentarer:

Hannele sa...

Kul att det finns fler julbloggar, jag ligger lite lågt några veckor till och njuter av hösten först, jag ska lägga länk till dej (du får fler kommentarer, dom du tillåter alla göra det)

Niklas sa...

Hej
Tråkigt att inte alla får kommentera (lånar min kombos inloggning)
Titta gärna in till mig
http://tomtensdotter.blogg.se

Och på tal om Marys Boy Child: Har du hört Tommy Körbergs version tillsammans med Oslo Gospel Choire?? Min favoritversion :-)

Tomtens Dotter sa...

Hihi för jag får oxå kommentera nu *glad*

Hannele sa...

Nu är jag i gång :)

Tomtemor sa...

Så fint du har ändrat i din blogg, jättemysigt! Ser fram emot fler inlägg. Ha en bra onsdag! PS. Idag är det 45 dagar kvar till 1:a advent!

Tomteflickan sa...

Niklas: Har ändrat så att alla, också sådana som ej har blogger, kan kommentera.

Hannele: Ja, jag har ändrat Bloggen. Men jag är inte ännu helt nöjd :-)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Tomtemor sa...

Tack för påhälsningen i min nya julblogg. Har lagt upp en länk till dig också :-)

Ett tips på julmusik om du vill ha stämning. Nat King Cole - The Christmas song (Chestnuts roasting on an open fire) Underbar låt när man sitter där på kvällen den 23:e framför brasan och äter en skiva vörtbröd med skinka som fortfarande är varm .. *slurp*